متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/08/14
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

کینوا بهترین منبع پروتیین

کینوا (keen-wah)، نوعی دانه گیاهی خوراکی است که دارای خواص منحصر به فرد و زیادی است و در رنگ های مختلفی از جمله سیاه، قرمز، زرد و سفید وجود دارد. این گیاه، بومی 5000 ساله منطقه آند در سرزمین آمریکای جنوبی به ویژه کشورهای بولیوی، اکوادور، شیلی و پرو است.

دانه کینوا به علت داشتن مقادیر بالای پروتئین به خاویار گیاهی معروف است. همچنین دانه کینوا دارای مواد مغذی فراوان دیگری نیز می باشد.

کینوا حاوی بالاترین میزان پروتئین میان گیاهان و غنی از مواد معدنی از قبیل آهن و منگنز می باشد در نتیجه دانه کینوا به عنوان یک منبع غذایی بسیار متنوع و سالم شناخته می‌شود.

 کینوا منبع خوبی از پروتئین های گیاهی و فیبر می باشد به گونه ای که یک فنجان پخته شده از این دانه گیاهی در حدود 8 گرم پروتئین و 5 گرم فیبر برای بدن فراهم می کند. برخلاف برخی از پروتئین های گیاهی، دانه کینوا یک پروتئین کامل محسوب می شود و تمام 9 اسید آمینه ضروری بدن را تامین می کند.

این دانه گیاهی ارزشمند حاوی ویتامین‌های مختلفی مانند ویتامین A، C و E است که برای حفظ سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری‌های قلبی مفید می باشد. همچنین، این دانه حاوی مواد معدنی مانند آهن، فسفر، منیزیم و کلسیم است که برای سلامت استخوان‌ها، عضلات و سیستم عصبی بدن بسیار مهم هستند.

در کنار ویتامین‌ها و مواد معدنی، دانه کینوا حاوی فیبر قابل توجهی می باشد که سبب افزایش حجم محتوای روده شده و در نتیجه به بهبود عملکرد روده و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. همچنین، فیبر در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان نقش مهمی دارد.

می توانید از این دانه گیاهی در انواع سالاد کینوا استفاده کنید یا با پختن دانه کینوا در شیر یا آب، می‌توانید آن را به عنوان غلات صبحانه مصرف کنید. همچنین می توانید میوه‌های تازه خرد شده، دارچین و یک قاشق غذاخوری آجیل را با آن مخلوط کنید. روش دیگری که برای مصرف این دانه گیاهی دارید، این است که نصف تا یک فنجان کینوا پخته شده را به سالاد یا سوپ اضافه کنید تا مزه بهتری پیدا کند./ف.نوروزی فرد

«زهرا مصلی نژاد» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

                                                                                       

 

 

                                                                                              

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 112050
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید